Back

Artista és Előadó-művészeti Akadémia oktOpus Multimédia Intézet Tagintézménye

Tagintézményünk célja a színház-, rendezvény-, cirkusztechnika, valamint a multimédia területén széleskörű ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése.

Nagy hangsúlyt fektetünk a megújult szakképzési rendszer követelményeire és a szakmacsoport legfrissebb technológiáinak, vívmányainak követésére.

A megújult szakgimnáziumi képzésben Mozgókép- és animációtervező, technikumi képzésben pedig Hangtechnikus szakokon várjuk nagy szeretettel az általános iskolából érkező tehetséges fiatalokat, akik a szakmai ágazati érettségi tárggyal kiegészített érettségi vizsgájuk utáni szakmai évükben már intenzívebben koncentrálhatnak szakmai tantárgyaikra, a tanév végén pedig szakmai záróvizsgát tehetnek: magas színvonalú, munkaerőpiacilag elismert szakmát szerezve.

A már érettségizett fiatalok számára a 

  • Hangtechnikus
  • Mozgókép- és animációkészítő
  • Színház- és rendezvénytechnikus (Választható ágazatok: Világítástechnikus, Vizuáltechnikus) 

képzéseket kínáljuk.

A széleskörű elméleti és gyakorlati oktatás során a fiatalok jártasságot szereznek többek között ezeken a területeken: színpadtechnika, szcenika, rajz/grafika, látványtervezés, művészettörténet, világítástechnika, mozgókép technika, fotózás, filmtörténet, 3D tervezés, animáció, hangtechnika, zeneismereti alapok, akusztika, stúdiótechnika.

Tanulóink szerteágazó, izgalmas projektekben vehetnek részt a Fővárosi Nagycirkusz, számos hazai színház és hangosító cég, televíziós, rádiós és filmes szervezet támogatásával és közreműködésével.

Szakképesítéseinkhez természetesen Europass kiegészítő papír is igényelhető.

Diákjaink nagyon jó hangulatú, összetartó közös munka során mélyítik tudásukat.

Minden érdeklődő tanulni vágyót nagy szeretettel várunk!