10-18 évesek számára (5. évfolyam-12. évfolyam), párhuzamos oktatás keretében

A szakma rövid ismertetése

Az artista, cirkuszban, varietében, színházban és egyéb előadói helyeken artistaprodukciókat mutat be művészi kivitelezésben. Az artista az előadóművészet rokon területein (színház-, tánc-, film-, pantomimes, kaszkadőr) képzettségének, képességeinek megfelelő művészi feladatokat lát el. Artista produkciót tervez saját vagy mások ötletei alapján. Mások által alkotott előadásokat dolgoz fel, meglévő műsoranyagot adaptál alkalomhoz, helyszínhez.

Oktatási információk:

Az 5.-8. évfolyamos tanulóink az előkészítő foglalkozásokon alapozó képzésben, a 9. évfolyamra belépők felzárkóztató oktatásban vesznek részt. Később az általános tantárgyak mellett a választott szakterületükön, magas óraszámban, célirányos felkészítésben részesülnek.

Képzésünk részét képezik a gyakorló fellépések, melyek szervesen beépülnek a tananyagba. Növendékeinket tudatosan szoktatjuk a nyilvános szereplésekhez. Az év végi nyilvános vizsgaelőadáson tanulóinknak lehetőségük van a Fővárosi Nagycirkusz porondján, a nagyközönség előtt megmutatni szakmai felkészültségüket.

A szakma és az oktatás adatai

A megszerezhető szakma azonosító száma: 4-0215-01
megnevezése: Artista II.

A képzés rendszere és hossza: nappali munkarendű, 8+1, vagy 4+1 éves képzés

Az oktatás színhelyei:

SZAKMAI OKTATÁS

5.-8. évfolyam
1071 Budapest Városligeti fasor 3.

9.-12. évfolyam
1146 Budapest Hungária krt. 215-217.

KÖZISMERETI OKTATÁS

1068 Budapest, Városligeti fasor 6.