Back

Oktopus

Amikor az iskola 1994-ben első csoportját indította, már négy éves előkészítő munka volt mögötte, hiszen az első oktatott szakmát, a hangmester/hangtechnikust az iskola alapítói szakmásították Magyarországon.

Az eltelt idő alatt folyamatosan fejlődött, többször átalakult, nevet változtatott jövendő céljai érdekében, a legmodernebb eszközöknek van a birtokában, végzett növendékei bejárták Európát, nemzetközi hírűvé vált.

Az Intézet 1998. óta dokumentáltan is nyomon követi volt diákjainak a karrierjét, és a kezdetektől fogva segítséget nyújt az álláskeresésben, munkaközvetítő szerepet vállal. A munkaadók többnyire hozzánk fordulnak, ha képzett szakemberre van szükségük.

Néhány éve elérkezettnek láttuk az időt, hogy új művészeti szakmák felé fordítsuk a figyelmünket. Az új OKJ erre adott jó lehetőséget a Hang-, film és színháztechnika médiaművészeti ágazat létrehozásával. Az egyik az Mozgókép- és animációkészítő, a másik rokon szakma, a Színháztechnikus, szcenikus. Emellett, az eddig felhalmozott értékes tapasztalatok birtokában az OKJ hangtechnikai szakmáinak új csoportját is létrehoztuk.

A következőkben remélem pontosan azt mutatjuk meg Intézetünkről, ami Önt érdekli. Ennek a bemutatkozásnak ez a fő célja.

Képzelj el egy iskolát, ahol a matek, a magyar, meg a többi mellett, sőt inkább azzal egyszerre rajzolni, festeni, zenélni, fényképezni, videózni lehet, grafikát, hangot, rajzfilmet, bábfilmet, fényfestményt lehet készíteni.

Négy év alatt megtanulhatod a modern művészetek alapjait hang, film, animáció, fotó, világítástechnika, színpadtechnika, látványtervezés témákban, társaiddal együtt megvalósíthatjátok ötleteiteket a megfelelő számítógépes környezet támogatásával, majd a szakmai érettségi utáni évben három művészeti szakma közül választhattok: Hangmester, Mozgókép- és animációkészítő, Színháztechnikus, szcenikus.

Kapcsolat

oktOpus Multimédia Intézet Alternatív Médiaművészeti Szakgimnázium

Elérhetőség

Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.

Telefon: +36 1  428 4000

Email : oktopus@oktopus.hu