Back

SzíniTanHáz

A Színitanház – a 25 éve elindított színészképzés mellett – a magyar színházművészet hiányszakmáinak és háttérszakmáinak képzésére, gyakorlati ismeretek átadására jött létre. A Színitanház oktatási koncepcióját igazolja, hogy végzett diákjainak túlnyomó többsége az alkotói pályán tudott maradni és a színpadon vagy a kulisszák háttérében végez értékes munkát.

A Színitanház elsősorban érettségire épülő OKJ szakképzést nyújt, ám a 2018/2019-es tanévtől lehetőség van általános iskolát végzettek számára szakgimnáziumi keretek között ARTISTA és TÁNCOS képzésre is.

A Színitanház a budapesti Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium békéscsabai tagintézményeként működik. A képzés a Békéscsabai Jókai Színház és a Békéscsabai Napsugár Bábszínház mellett az anyaintézményben (Artistaképző Intézet), ill. a Fővárosi Nagycirkuszban is zajlik. 

Az országban egyedülálló módon a gyakorlati oktatás neves színházi és cirkuszi szakemberek / rendezők, koreográfusok, tervezők, műszaki szakemberek / irányításával a Jókai Színház, a Szarvasi Viziszínház, a Fővárosi Cirkusz produkcióiban, és a Napsugár Bábszínház kivitelezési munkálatainak asszisztálásával „élesben” valósul meg.

A Jókai Színház erős kapcsolatot ápol több határon túli magyar, valamint külföldi színházzal is. A színház csapata évente többször is részt vesz különböző magyarországi és külföldi fesztiválokon, amelyekhez az arra érdemes színitanházi hallgatók közül is csatlakozhatnak, egyes fesztiválokon önálló produkciókkal is indulhatnak a hallgatók.

Kapcsolat

Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium, Gimnázium és Alapfokú Táncművészeti Iskola SZÍNITANHÁZ tagintézmény

Oktatási azonosító:OM 201021

Elérhetőség

Cím: 5600 Békéscsaba, Andrássy út 1-3.

Telefon: +36 20 293 5969

Email : bcs.szinitanhaz@gmail.com