Általános Tudnivalók az intézmény szerkezetéről

A képzésünk formája érettségire épülő szakképzés. Az érettségivel rendelkező, 22. életévüket nem betöltő tanulók az első szakképesítésük megszerzéséért iskolarendszerű nappali tagozatos oktatásban, míg az ennél idősebbek csak tanfolyami formában vehetnek részt. A tanulmányok időtartama nappali tagozaton két év. Az első év végén hangmester rész szakképesítést lehet szerezni, a második év végén pedig hangtechnikus szakképesítést. Indítunk továbbá esti tagozaton is tanfolyamot.

A két tagozatos forma között alapvető különbség az időbeosztásban van. A nappali képzés hétfőtől péntekig reggel 9.00-tól délután 17.00-ig tart, a hétvégék az első félévben javarészt szabadok. A második félévtől a gyakorlatok rendszertelen módon, a szakma sajátosságai szerint a hét minden napjára várhatók. Az esti tagozat heti két alkalmat vesz igénybe, délután 17.00-tól 22.00-ig. A gyakorlatok időbeosztására hasonló érvényes azzal, hogy igyekszünk azokat a délutáni időszakra, és hét végére csoportosítani. Az iskola téli, tavaszi, és nyári szünetet tart, a hagyományos időbeosztás szerint. 

Alapítványi hozzájárulás, költségek

A színvonalas hangtechnikai oktatás fokozottan eszköz- és költségigényes. Az állami támogatáson túl az oktatás megfelelő feltételeinek és magas színvonalának biztosításához nélkülönözhetetlen külön szolgáltatásokhoz   oktatási hozzájárulás is szükséges, aminek megszerzésére a diákok támogatókat keresnek. Ennek összege a képzés jellegétől függ. Az oktatási hozzájárulást nappali tagozaton 5 részletben kell megszerezni. Az első részlet a teljes összeg fele, a többi négy részlet egyenlő, időarányosan elosztva. Esti tagozaton két részlet van, évente egy.
Az oktatáshoz szükséges tankönyvek, oktatási anyagok jelentős részét az iskola adja. Külön szolgáltatásként ezen kívül élő színházi gyakorlat, filmkészítési lehetőség, szimfonikus zenekari gyakorlat, az iskola világszívonalú eszközállományának ingyenes használata, ingyenes szoftvergyűjtemény, ingyenes ajánlott irodalom gyűjtemény, eszközbemutató és szakmai napok, az egyes tananyagrészek megismételhetősége, álláskeresési lehetőség az iskola honlapján keresztül adódik hozzá. Egy általunk ajánlott professzionális fejhallgatót, egy digitális kéziműszert, az ajánlott irodalmat és néhány ajánlott hanganyagot, adathordozót külön kell megvásárolni. Az iskola által szervezett, de nem kötelező angol nyelvoktatás, a záróvizsga, valamint a külföldi kiállítás látogatás külön költség.

Bejelentkezés

Belépve marad?

Bejelentkezés

Partnerek