Az iskola története

1989 - 1993  A hangtechnikai szakmák szakmásítása az OKJ-ben az iskola igazgatója által. Az új szakmák elnevezése: hangosító (alapfok), hangmester/hangtech-nikus (középfok), hangművész (felsőfok).

1994 - 1995  oktOpus Hangtechnikai Szakiskola - magániskola, az eurOpus Hangtechnikai Bt. (később Kft.) iskolája. Elindul a hangmeter/hangtechnikus képzés (középfok).

1994  Megalakul a Hangkultúra Alapítvány, és létrehozza az oktOpus Kép- és hangtechnikai Szakközépiskolát.

1998  Az iskola új neve a távlati célok figyelembevételével oktOpus Multimédia Intézet, Hangtechnikai, Képtechnikai és Multimédia Szakközépiskola.

2005     Az iskola ISO 9001 minősítési rendszerben dolgozik.

2006 - 2007  A hangtechnikai szakmák felülvizsgálata, új szakmaszerkezet kialakítása  és   az új jellegű OKJ szerinti szakmai és vizsgáztatási követelményrendszer és a központi programok újraírása.

2011 - 2012  A hangtechnikai szakmák ismételt felülvizsgálata, új szakmaszerkezet kialakítása  és az új jellegű OKJ szerinti szakmai és vizsgáztatási követelményrendszer, és a kerettanterv megírása. Az új szakmák: filmhangtervező, stúdióvezető, hangtárvezető, hangosítórendszer tervező technikus.

2013 - 2014  Az iskola új neve oktOpus Multimédia Intézet Médiaművészeti Szakközépiskola. 2014-ben elindul a 9-13 osztályos médiaművészeti képzés.

 

Az Intézet a gazdaságos működtetés érdekében kevés főállású dolgozót foglalkoztat, a legtöbb oktató külsős óraadó. Ezt a működést az is indokolja, hogy így az oktatók gyakorló szakemberek, akik közvetlen kapcsolatot jelentenek a munka világába.

 

Az iskola hangtechnikai eszközállományának értéke kb. 200 millió forint, a legmodernebb berendezéseket tartalmazza, amit folyamatosan fejlesztünk.

 

Végzett tanulóink Európa számos országában dolgoznak. Tanulókat fogadtunk a környező országokból, Finnországból, Svédországból, az USA-ból (az oktatás jelenleg csak magyar nyelvű). Tanulóink sikeresen szerepeltek nemzetközi versenyen, és szakmai elismerést is szereztek). Az Intézet célja az, hogy Magyarországnak elegendõ számú jól képzett médiaművészt adjon.  Munkaadó és munkavállaló közös érdeke, hogy sokoldalúan jól képzett szakemberekkel felzárkózzunk a világszínvonalhoz. Ismereteink szerint magyar nyelvterületen jelenleg Intézetünk rendelkezik az ehhez szükséges szellemi, oktatási és technikai kapacitással.

 

Az oktatás a kezdetektől epochális rendszerű, a rendszerezett tudást interaktívan adjuk át. Ezzel egyedülállóak vagyunk a szakképzés területén Magyarországon. A képzés struktúrája nagyon hasonlít a felsõoktatásban megszokott rendszerhez. Az oktatásban erősen építünk a számítástechnikára, az elektronikus kommunikációra. Tanulóink karrierkövetését és állásközvetítést is végzünk, 1998. óta rendszerezett formában. Végzett tanulóink számára továbbképzési lehetőséget kínálunk.

 

Az iskola az oktatási anyagát az ismeretek egyedisége miatt saját maga hozta létre. A legtöbb ismeret számítógépes formában készült el, ami a későbbiekben lehetővé teszi a távoktatásban való felhasználását is. Az oktatási anyag fejlesztésében folyamatosan követjük a legújabb ismereteket, technológiákat.

 

Az Intézet élen jár új technológiák bevezetésében, kifejlesztésében. Az oktatók nevéhez szabadalmak és nemzetközi elismerések fűződnek.

 

Távlati terveink a már kidolgozott sikeres oktatási rendszer adaptálásával az elektronikus média (fotó, fényfestés, mozgókép, internet, tipográfia és látványtervezés), az elektronikus kommunikáció további részterületeinek, ágainak oktatása és szakmásítása, például az egész Európában ma még egyedülálló elektronikus kommunikátor szakma létrehozása, és az iskola magasabb szervezeti szintre emelése.

 

Az Intézetnek kiterjedt kapcsolatrendszere van a szakmai szervezetek, a társszakmák és mûvészeti ágak művelői, a berendezés forgalmazók és felhasználók, a munkaadók felé.

 

 

Bejelentkezés

Belépve marad?

Bejelentkezés

Partnerek