Oktopus Blog

Kishonti István blog

Publikálva: 2018-07-11 09:39:56 - Címkék:

Elérhető Kishonti István blogja

Filmforgatás a Brassó utcai Általános Iskolában

Publikálva: 2016-01-19 13:56:48 - Címkék: filmforgatás

Az oktOpus  Multimédia Intézet 9. osztályos tanulói a készülő filmjükhöz rövid jelenetet forgatnak, amihez a szülők hozzájárulását kérik gyermekeik számára.

Örömkoncert 2003. - vita II.

Publikálva: 2015-05-15 17:46:57 - Címkék: Örömkoncert 2003. – vita

Mivel nem mindenki fér hozzá a ProAudio közösség…Reload  oldal információihoz, többek kérésére a hozzászólásomat itt megismétlem. Előző blog bejegyzésem hatására végül is meghívót kaptam a közösség soraiba, így most mát lehetőségem van az ott megjelent véleményekre szükség esetén válaszolni.

 

Kishonti István

Örömkoncert - ahogy volt

Publikálva: 2015-05-09 00:19:26 - Címkék: Örömkoncert 2003. - vita

Kedves Kollégák!

 

Kellett néhány nap, mire előszedtem emlékeimet, a dokumentumokat, és persze időt, hogy mindent megírjak. Spulni írja valahol, hogy dokumentáció alapján dolgozott. Az én emlékeim képekben maradtak meg. Ahol helyesnek vélem, meg is mutatom azokat.

Mocsáry tanár úr vitriolos megjegyzése nagy vihart kavart, de szerintem az arra, és személyére érkezett megjegyzések sem maradnak el mögötte tehetségben. Mondják, a stílus maga az ember. De az is igaz, hogy a nemzetközi porondon, ahol Mocsáry Gábor az életművét alkotta, ahol szerény ember nem kap sok gólpasszt, megtanulta, hogy hibázni csak egyszer lehet, és utána nincs tovább. Az ő életében a „nem hibázhatok” végül egy infarktussal végződött. Akkor hagyta abba az aktív hangmérnöki munkát, és kezdett el tanítani, nála ez volt a nincs tovább. Aki akar, sokat tanulhat tőle. Számos sikeres tanítványunk él „live” üzemmódban. Akkor minden tanítványunk oktOpus bélyeggel ellátott hülye? Hol vannak azok a hozzászólók, akik tudják mit kaptak tőlünk útravalóul? A legtöbb hozzászólónak fogalma sincsen arról, hogy mi az „okOpus lét”, mit is csinálunk valójában. Ezért szeretettel meghívok minden hozzászólót, látogasson el hozzánk, győződjön meg arról mit szidalmaz.

Mocsáry Gábor véleménye nem az oktOpus véleménye. Rajta kívül van itt még más eltérő, karakteres vélemény is, ám egy közös bennünk, mindannyian a tudás pártján állunk. De a vélemény szabad. Mivel azonban az oktOpus oldalán jelent meg ez a vélemény, az iskola vezetőjeként mondom: Spulni, sajnálom! Kérelek, fogjunk kezet virtuálisan!

Amit még ide írtam, a tényleges blogban, valójában nem lényeges, hiszen az ide tartozó lényeget elmondtam.

 

Kishonti István

Örömkoncert 2003 - vita I.

Publikálva: 2015-05-06 10:57:52 - Címkék: Örömkoncert 2003. - vita

Gábor Zsazsa magyar származású amerikai színésznő úgy vélekedett, hogy mindegy hogy mit, csak beszéljenek róla. Úgy tűnik, ez esett most meg velünk. Beszélnek rólunk, de nem tudunk hozzászólni. Éppen ezért örültem a következő levélnek:

 

"Tisztelt Kishonti István Igazgató Úr!

 

Kollégáim hívták fel a figyelmemet az Oktopus Multimédia Intézet weboldalán és facebook oldalán 2015.02.24.-én Mocsáry Gábor által jegyzett Hangfelvétel készítés rejtelmei III. rész írására.

Ebben a bejegyzésben „spulni sztori” kapcsán személyesen is meg lettem szólítva. Nem jellemző, hogy ilyen mocskolódó irományok célpontja vagyok ezért nem is reagálok az ilyen bejegyzésekre.

Ebben az esetben azonban kivételt kell tennem, mert mint a Magyar Professzionális Rendezvénytechnikai Társaság (MPRT) elnöke ezt nem hagyhatom megjegyzés nélkül.

Az MPRT azért jött létre, hogy a méltánytalanul háttérbe szorított hivatásunk szakmai és erkölcsi érdekképviseletét lássa el. Mocsáry tanár úr írása azon kívül, hogy személyemben helyenként a becsületsértés határát súrolja, sérti az egyesületünk több száz tagjának önérzetét is. Elfogadhatatlannak tartom, hogy egy ilyen nagy múltú iskola oldalán hasonló rosszindulatú bejegyzések megjelenhetnek.

Közös érdekünk, hogy a hangmérnöki szakmát a fiatalok számára vonzóvá tegyük, de ezt a célt Mocsáry Gábor írása nem szolgálja.

Kérem és a korrektség okán elvárom az igazgató úrtól, hogy tegye lehetővé az írással kapcsolatos véleményen megjelenését az intézet weboldalán.

 

Üdvözlettel:

Pálfi József/Spulni

MPRT elnök"

 

Természetesen örömmel teszek eleget a kérésnek a tények feltárásának és tisztázásának, és a nyílt eszmecsere szándékával. Pálfi József/Spulni levelét változtatás nélkül adom közre. 

Mocsáry Gábor blog bejegyzése egy évekkel ezelőtt a Médiatechnikában megjelent írás utánközlése. Minden blog bejegyzés, műfaját tekintve a szerző véleményét tükrözi. Kérem a tisztelt olvasót, hogy olvasás közben ezt tartsa szem előtt. A tisztázás szándéka vezet akkor is, amikor harmadik félként, minden kommentár, támogató vagy támadó szándék nélkül a száraz, és dokumentálható tényeket szintén közreadom egy külön blog bejegyzésben, különös tekintettel a „sztori” történéseire, mivel Spulni mellett annak én voltam a másik közvetlen részese.

Korábban többször jeleztem csatlakozási szándékomat a ProAudio közösséghez a facebookon, de eddig nem jártam sikerrel. Így az ott folyó vitához sem tudok hozzászólni. Remélem lesz olyan tag, aki elérhetővé teszi az itt folyó vitát a közösség számára. Azt is remélem, hogy idővel a tények feltárásának és tisztázásának, és a nyílt eszmecsere szándéka arra készteti majd a közösség adminisztrátorait, hogy a közösségben is szót kaphassak.

 

Kishonti István

 

Kifordítom, befordítom - II.rész

Publikálva: 2015-04-13 13:58:45 - Címkék: Kifordítom, befordítom - II.rész

Kishonti István eme történetében egy mesevilágon keresztül mutatja be a hangmérnök és a zene kapcsolatát.

Kifordítom, befordítom - I.rész

Publikálva: 2015-03-02 11:26:50 - Címkék: Kifordítom, befordítom - I.rész

Kishonti István eme történetében egy mesevilágon keresztül mutatja be a hangmérnök és a zene kapcsolatát.

A hangfelvétel készítés rejtelmei - III .rész

Publikálva: 2015-02-24 10:18:30 - Címkék: A hangfelvétel készítés rejtelmei 3.rész

Mocsáry Gábor "A hangmérnöki foglalkozás abc-je" cikksorozata után, most a hangfelvétel készítésről teszi közzé gondolatait egy háromrészes írásban, mely a "Görbe a tükör" beszédes alcímet kapta. Íme a harmadik rész.

A hangfelvétel készítés rejtelmei - II .rész

Publikálva: 2015-02-16 11:45:12 - Címkék: A hangfelvétel készítés rejtelmei 2.rész

Mocsáry Gábor "A hangmérnöki foglalkozás abc-je" cikksorozata után, most a hangfelvétel készítésről teszi közzé gondolatait egy háromrészes írásban, mely a "Görbe a tükör" beszédes alcímet kapta. Íme a második rész.

A hangfelvétel készítés rejtelmei - I .rész

Publikálva: 2015-02-02 14:28:14 - Címkék: A hangfelvétel készítés rejtelmei 1.rész

Mocsáry Gábor "A hangmérnöki foglalkozás abc-je" cikksorozata után, most a hangfelvétel készítésről teszi közzé gondolatait egy háromrészes írásban, mely a "Görbe a tükör" beszédes alcímet kapta. Olvassátok az első részt.

A hangmérnöki foglalkozás „abc”-je - V. rész

Publikálva: 2015-01-12 10:01:07 - Címkék: A hangmérnöki foglalkozás „abc”-je - V. rész

Mocsáry Gábor világszerte zsebelt be díjakat felvételeivel az elmúlt 30 évben. Az oktOpus Multimédia Intézet vezető oktatója ellentmondást nem tűrően tárja most elétek véleményét, és egy élet tapasztalatát több részes cikkében. Íme az ötödik rész.

A hangmérnöki foglalkozás „abc”-je - IV. rész

Publikálva: 2014-12-14 11:41:12 - Címkék: A hangmérnöki foglalkozás „abc”-je - IV. rész

Mocsáry Gábor világszerte zsebelt be díjakat felvételeivel az elmúlt 30 évben. Az oktOpus Multimédia Intézet vezető oktatója ellentmondást nem tűrően tárja most elétek véleményét, és egy élet tapasztalatát több részes cikkében. Íme a negyedik rész.

A hangmérnöki foglalkozás „abc”-je - III. rész

Publikálva: 2014-12-01 07:33:24 - Címkék: A hangmérnöki foglalkozás „abc”-je - III. rész

Mocsáry Gábor világszerte zsebelt be díjakat felvételeivel az elmúlt 30 évben. Az oktOpus Multimédia Intézet vezető oktatója ellentmondást nem tűrően tárja most elétek véleményét, és egy élet tapasztalatát több részes cikkében. Íme a harmadik rész.

A hangmérnöki foglalkozás „abc”-je - II. rész

Publikálva: 2014-11-23 12:32:15 - Címkék: A hangmérnöki foglalkozás „abc”-je - II. rész

Mocsáry Gábor világszerte zsebelt be díjakat felvételeivel az elmúlt 30 évben. Az oktOpus Multimédia Intézet vezető oktatója ellentmondást nem tűrően tárja most elétek véleményét, és egy élet tapasztalatát több részes cikkében. Íme a második rész.

A hangmérnöki foglalkozás „abc”-je - I. rész

Publikálva: 2014-11-16 14:29:55 - Címkék: A hangmérnöki foglalkozás „abc”-je - I. rész

Mocsáry Gábor világszerte zsebelt be díjakat felvételeivel az elmúlt 30 évben. Az oktOpus Multimédia Intézet vezető oktatója ellentmondást nem tűrően tárja most elétek véleményét, és egy élet tapasztalatát több részes cikkében. Íme az első rész.

Bejelentkezés

Belépve marad?

Bejelentkezés

Partnerek