TUDNIVALÓK az IDEIGLENES FELVÉTELI JEGYZÉKRŐL

Az alábbiakban az iskolánkba jelentkezett tanulók felvételi jegyzékét olvashatják. Valamennyi tanulmányi területre külön-külön jegyzéket készült. Megnyitásuk – elolvasásuk előtt kérjük, hogy feltétlenül olvassák el az ezek értelmezéséhez szükséges tudnivalókat is!

1.) Mi a felvételi jegyzék?

Nem a felvettek névsora! Ez egy lista, melyen a felvételizőink szerepelnek “erősorrendben”. (Elöl a legjobb, hátul a legszerényebb eredményt elérők.)

2.) Mire kell figyelni a lista értelmezésekor?

Arra, hogy egy listán az összes olyan tanulót szerepeltetni kell, aki jelentkezett az adott tagozatra, függetlenül attól, hogy hányadik helyen jelentkezett oda. Ezért minden listán többször annyi tanuló van, mint aki oda fog járni (ugyanis hiába jelentkezett három tanulmányi területre, nyilván egyre fogjuk csak felvenni.)

3.) Lehet-e tudni a listáról, hogy kit hova fognak felvenni?

NEM. De sok mindent lehet tudni az esélyekről. Az iskolák elutasíthatnak tanulókat. A listán ilyenkor mi „Elutasítva” szóval jelöljük meg a jelentkezést. Őket már biztosan nem fogják felvenni az érintett tanulmányi területre. Minél előrébb szerepelsz a listán, annál nagyobb az esélyed, hogy fel fognak venni.

4.) Mikor változtass jelentkezéseid sorrendjén?

Ne változtass azon, amit leginkább szeretnél! Ha az első helyre nem sikerül bejutnod, a második helyedre kerülsz besorolásra, de ugyanolyan esélyekkel, mintha elsőnek jelölted volna!

5.) Mikor lehet megtudni, hogy kit melyik iskolába vettek fel?

Az Oktatási Hivatal miután az iskolának megküldte a felvehetők listáját, mi április 29-én postai úton is értesítünk mindenkit.